Bergen aan Zee

 

Bergen aan Zee is met haar slechts 407 inwoners (incl. 16 Schotse Hooglanders!) een kleinschalig badplaatsje, zonder lange files op de boulevard, zonder aaneengesloten rijen lawaaiige strandtenten, zonder talrijke snackbars/speelautomatenhallen en zonder massa’s toeristen en dagjesmensen. Alleen in het hoogseizoen en tijdens de weekends wil het er nog weleens ‘erg druk’ zijn. Kortom, Bergen aan Zee is doorgaans een oase van rust en de overweldigende natuur is hier overal nog volop aanwezig. Waar je je ook bevindt, de duinen, de bossen en de ongerepte kuststrook met het brede strand zijn altijd binnen handbereik.

 

loading ...

 

De 7 strandpaviljoens liggen op ruime afstand van elkaar en het aanbod varieert van ‘Gemütlich, mit Kaffee und Apfelkuchen’ tot trendy of superhip. Je kunt overigens bij alle strandtenten ook prima eten en heerlijk relaxed loungen. Het populaire ‘Strandpaviljoen Noord’, het hippe ‘De Jongens’ en het enigszins afgelegen ‘Uit de Kunst’ zijn goede voorbeelden van plekken waar het méér dan goed toeven is onder het genot van tapa’s, een glas gekoelde Chablis en de adembenemende zonsondergang.

 

De directe omgeving leent zich bij uitstek tot het maken van lange strand-, bos- en duinwandelingen of fietstochten. Voor het nabijgelegen en qua natuurschoon ongevenaarde PWN-duingebied zijn toegangskaarten te koop bij o.a. de VVV. Bijzonder is het feit dat de duinen landinwaarts direct overgaan in een mooi wijds en oud poldergebied. In het centraal gelegen Parnassia Park zijn een kleine kinderboerderij, een aantal kinderspeeltoestellen, een midgetgolfbaan en 2 tennisbanen (te huur via onze buren).